CLIENT:  Chris & Lynn Lund   LOCATION : Belmont Heights, Long Beach, California   AREA:  2750 Sqft   COMPLETED:  2011   PROGRAM:  Residence   CONTRACTOR : Knightbuilders Inc.:  Steve Knight     IMAGES BY:  Lynn Lund
       
     
 The clients, a set of creative website designers, presented us with a challenge. How can you convert 1950’s duplex in Belmont Heights, a beachside neighborhood in Long Beach, into a cohesive single-family residence?
       
     
  Our job was to transform the property, adding 372 sf while taking into account the early modernist’s aesthetic of the existing structure, into one unified plan. To maximize the views of the property’s hillside presences, the sleeping quarters were relocated upstairs while the kitchen and family rooms came downstairs. 
       
     
  A new internal stairwell made out of steel was designed to connect this new vertical circulation while two of the four car garage spaces were converted into a home office. 
       
     
M IMG_6931.jpg
       
     
M IMG_6973.jpg
       
     
Image_21.jpg
       
     
M IMG_6926.jpg
       
     
east elevation.jpg
       
     
South elevation.jpg
       
     
  CLIENT:  Chris & Lynn Lund   LOCATION : Belmont Heights, Long Beach, California   AREA:  2750 Sqft   COMPLETED:  2011   PROGRAM:  Residence   CONTRACTOR : Knightbuilders Inc.:  Steve Knight     IMAGES BY:  Lynn Lund
       
     

CLIENT: Chris & Lynn Lund

LOCATION: Belmont Heights, Long Beach, California

AREA: 2750 Sqft

COMPLETED: 2011

PROGRAM: Residence

CONTRACTOR: Knightbuilders Inc.: Steve Knight 

IMAGES BY: Lynn Lund

 The clients, a set of creative website designers, presented us with a challenge. How can you convert 1950’s duplex in Belmont Heights, a beachside neighborhood in Long Beach, into a cohesive single-family residence?
       
     

The clients, a set of creative website designers, presented us with a challenge. How can you convert 1950’s duplex in Belmont Heights, a beachside neighborhood in Long Beach, into a cohesive single-family residence?

  Our job was to transform the property, adding 372 sf while taking into account the early modernist’s aesthetic of the existing structure, into one unified plan. To maximize the views of the property’s hillside presences, the sleeping quarters were relocated upstairs while the kitchen and family rooms came downstairs. 
       
     

Our job was to transform the property, adding 372 sf while taking into account the early modernist’s aesthetic of the existing structure, into one unified plan. To maximize the views of the property’s hillside presences, the sleeping quarters were relocated upstairs while the kitchen and family rooms came downstairs. 

  A new internal stairwell made out of steel was designed to connect this new vertical circulation while two of the four car garage spaces were converted into a home office. 
       
     

A new internal stairwell made out of steel was designed to connect this new vertical circulation while two of the four car garage spaces were converted into a home office. 

M IMG_6931.jpg
       
     
M IMG_6973.jpg
       
     
Image_21.jpg
       
     
M IMG_6926.jpg
       
     
east elevation.jpg
       
     
South elevation.jpg