Hired to create a space adjacent to the master bedroom where the client would, in their words, “go and escape”. The solarium was inspired by the traditional Japanese tea house and English garden room as places of silence, meditation and for viewing the landscape beyond. 
       
     
  Light in appearance, the structural system consists of a floating floor and solar paneled roof supported by four steel columns and timber framing. 
       
     
 The roof is angled for maximum solar exposure, and in order to minimize renovations to the existing structure, the solarium roof extends over, while the entry connection is extruded in order to minimally touch the existing residence.
       
     
 Open stud framing clad with translucent Polygal panels that wrap around the space, gradually dematerialize into a corner of glass providing clear views of the surrounding landscape. 
       
     
 Hired to create a space adjacent to the master bedroom where the client would, in their words, “go and escape”. The solarium was inspired by the traditional Japanese tea house and English garden room as places of silence, meditation and for viewing the landscape beyond. 
       
     

Hired to create a space adjacent to the master bedroom where the client would, in their words, “go and escape”. The solarium was inspired by the traditional Japanese tea house and English garden room as places of silence, meditation and for viewing the landscape beyond. 

  Light in appearance, the structural system consists of a floating floor and solar paneled roof supported by four steel columns and timber framing. 
       
     

Light in appearance, the structural system consists of a floating floor and solar paneled roof supported by four steel columns and timber framing. 

 The roof is angled for maximum solar exposure, and in order to minimize renovations to the existing structure, the solarium roof extends over, while the entry connection is extruded in order to minimally touch the existing residence.
       
     

The roof is angled for maximum solar exposure, and in order to minimize renovations to the existing structure, the solarium roof extends over, while the entry connection is extruded in order to minimally touch the existing residence.

 Open stud framing clad with translucent Polygal panels that wrap around the space, gradually dematerialize into a corner of glass providing clear views of the surrounding landscape. 
       
     

Open stud framing clad with translucent Polygal panels that wrap around the space, gradually dematerialize into a corner of glass providing clear views of the surrounding landscape.